تعویض فیلتر هوا چه اهمیتی در عملکرد خودرو دارد؟
آیا مشکلات خودرو همیشه در زمان نامناسب ظاهر می شوند؟ وقتی برای رسیدن به محل کارتان عجله دارید، میخواهید به دنبال کودکتان در مهد کودکش بروید یا میخواهید برای رفتن به یک سفر بزرگ جاده ای آماده شوید، آخرین چیزی که منتظرش هستید این است که وسیله نقلیه شما به درستی کار نکند. بله برای اکثرا همینطور است. اما شما میتوانید با یاد گرفتن تعمیر بعضی از قطعات، بسیاری از مشکلات خودرو خودتان را حل کنید. در این صورت قادرید در وقت و انرژی و هزینه های خود صرفه جویی کنید.
فیلتر هوای موتور چیست؟
فیلتر هوای موتور دستگاهی است که معمولاً از یک نوع کاغذ خمیری با مواد نگهدارنده و حلال ساخته میشود و به صورت چین دار تا میشود و آلاینده های آسیب رسان را در هوا به دام می اندازد. برخی از آنها دارای پشتی شبکه ای از فولاد ضد زنگ هستند که فیلتر را سفت کرده و از خرابی زودرس جلوگیری میکند. فیلتر هوای موتور نه تنها هوا را تمیز میکند، بلکه به خاموش کردن شعله در صورت برگشت موتور نیز کمک میکند.
اهمیت تعویض فیلتر در عملکرد خودرو
فیلتر هوای تمیز موارد زیر را فراهم می کند:
• بهتر شدن مصرف سوخت، زیرا نسبت هوا به سوخت را بهینه میکند.
• شتاب و عملکرد با اجازه دادن حداکثر مقدار هوا برای ورود به محفظه احتراق بهبود می یابد. همچنین دقت سنسور جریان هوای انبوه (MAF) را افزایش میدهد.
• انتشار گازهای گلخانه ای را کاهش میدهد.
• دور نگه داشتن سنگ ریزه ها از موتور، عمر موتور را افزایش میدهد. که از فرسودگی زودرس قطعات گران قیمت موتور جلوگیری میکند.
هر چند وقت یکبار باید فیلتر هوای موتور را تعویض کنید؟
فیلترهای هوا برای همیشه دوام نمی آورند. به مرور زمان کثیفی ها و گرد و غباری که وارد فیلتر شده است باعث مسدود شدن آن میشوند و باید تعویض شوند. در شرایط عادی، اکثر سازندگان خودرو توصیه میکنند که فیلتر هوا هر دو سال یا ۵۰۰۰۰ کیلومتر تعویض شود. این مسافت بسته به شرایط رانندگی شما متفاوت میشود.
فیلتر هوا را هر ۳۰۰۰۰ کیلومتر یا در هر بار تعویض روغن چک کنید. به آرامی فیلتر هوا را روی زمین بزنید تا هرگونه گرد و غبار یا کثیفی از بین برود. سپس توسط یک چراغ از آن آزمون نور بگیرید. اگر نور چراغ قوه از پشت فیلتر هوا قابل رویت است، احتمال زیاد فیلتر هوا باید سالم باشد.اگر فیلتر هوا بی رنگ به نظر میرسد، بست های آن ضعیف است یا کاغذ آن خشک شده است، وقت آن رسیده که فیلتر هوا را تعویض کنید.
مطالعه بیشتر: نکات ضروری برای تنظیم فشار لاستیک های خودرو
مراحل تعویض فیلتر هوا
مرحله یک
کاپوت خودروتان را را بالا بزنید و محفظه فیلتر هوای موتور را پیدا کنید. محفظه فیلتر هوا یک جعبه پلاستیکی سیاه رنگ است که در بالای موتور یا کنار آن قرار گرفته است. حواستان باشد در کنار محفظه شلنگ بزرگی وجود دارد.
مرحله دو
محفظه فیلتر هوا را باز کنید و فیلتر هوای قدیمی را بیرون بیاورید (در برداشتن پوشش محفظه احتیاط کنید زیرا ممکن است سیم ها و قطعات الکتریکی به آن متصل شده باشد). محفظه فیلتر هوا را می توان با پیچ، گیره یا مهره به یکدیگر محکم کرد. توجه داشته باشید که چه نوع اتصال دهنده هایی استفاده میشود و ابزار مناسب را برای هریک انتخاب کنید. برای باز کردن محفظه فیلتر هوا، کافی است بست ها را جدا کنید، قسمت بالایی محفظه فیلتر هوا را بردارید و فیلتر هوا را خارج کنید. هر گونه کثیفی یا زباله ای را که در محفظه وجود دارد با کمک یک پارچه پاک کنید.
مرحله سوم
به چک کردن فیلتر قدیمی بپردازید تا ببینید فیتر آلوده است یا نه و آیا نیاز به تعویض دارد. به داخل پلیسه ها(چین های کاغذ فیلتر) نگاه کنید، اگر کثیفی زیاد دیدید، وقت تعویض فیلتر هوا فرا رسیده است. همچنین میتوانید به فیلتر ضربه بزنید و اگر کثیفی بیرون بیاید، فیلتر هوای شما کهنه شده و نیاز به تعویض دارد.
مرحله چهارم
فیلتر هوای جدید موتور را درون محفظه فیلتر جاگذاری کنید. آن را به گونه ای جاگذاری کنید که لبه پلاستیکی آن رو به بالا باشد. مطمئن شوید که به درستی جای گرفته است.
مرحله پنجم
قسمت بالای محفظه را دوباره روی آن قرار دهید و بست ها را دوباره روی آن قرار دهید و محکم کنید.
سخن آخر
حال شما فیلتر هوای خود را تعویض کرده اید و با انجام این کار توانسته اید مقدار زیادی پول پس انداز کنید. باید بدانید محتوای موجود در این مقاله صرفا نقش اطلاعاتی دارند و نباید به جای درخواست مشاوره حرفه ای از یک مکانیک استفاده شود. اگر سؤال یا نگرانی خاصی در مورد هر یک از موضوعات مطرح شده در اینجا دارید، توصیه می کنیم با مکانیک سیار مشهد مشورت کنید و کمک بخواهید.
دیدگاه خود را ثبت نمائید