نکات ضروری برای تنظیم فشار لاستیک های خودرو
تنظیم فشار لاستیک یکی از مهمترین عواملی است که صاحبان خودرو باید به آن توجه کنند. از آن جایی که انواع زیادی خودرو در بازار وجود دارد، رانندگان باید نکات لازم در مورد تنظیم لاستیک های خودرو خود را بدانند و برای آن چاره اندیشی کنند که به مشکل جدی بر نخورند. زمانی که فشار لاستیک های خودروتان را در حد مناسبی نگه می دارید، عمر لاستیک های خودروتان نیز بیشتر می شود. همچنین باید بدانید که باد کردن لاستیک ها به طور نامناسب سبب سایش سریع لاستیک ها و در نتیجه آسیب دیدگی شدیدتر لاستیک ها می شود.
هر چند وقت یکبار باید فشار لاستیک خودرو را چک کنیم؟
چک کردن باد لاستیک های خودرو به صورت ماهیانه الزامی است و باید آن را جزوی از موارد چک کردن ماهیانه خودرو خود در نظر بگیرید. به طور متوسط، لاستیک های خودرو در هر ماه تقریباً 1 پوند در هر اینچ مربع (PSI) فشار را از دست می دهند. لاستیک های کم باد باعث هدر رفتن سوخت خودرو می شوند.
نکته قابل توجه دیگر در مورد فشار لاستیک ها این است که در زمستان فشار می تواند به شدت تغییر کند. به همین دلیل در دمای پایین، همیشه فشار لاستیک ها را چک کنید. پس توجه کنید با تغییرات دما شما باید لاستیک های خودرو خود را بررسی کنید و از بروز خطر جلوگیری کنید.
بهترین ابزار بر ای تنظیم فشار لاستیک چیست؟
با استفاده از فشارسنج لاستیک می توانید مطمئن شوید که لاستیک های شما دارای فشار باد مناسب هستند و سپس در صورت نیاز برای تنظیم فشار لاستیک های خودرو اقدام کنید. بسیاری از مردم به اشتباه فکر می کنند که فشار باد مناسب از روی دیواره لاستیک مشخص می شود. اما باید بدانید که در دیواره ها فشار لاستیک در بیشترین حد خود قرار دارد و نباید آن را ملاک قرار دهید. لاستیک ها در فشار حداکثری سریع تر دچار سایش می شوند و در این شرایط قابلیت کشسانی و ترمز را به خطر می افتد. همچنین لاستیک ها با کمبود فشار باد لاستیک ها، حرارات درونشان افزایش یافته و مصرف سوخت را تا ۵ درصد بیشتر می کنند.
مطالعه بیشتر: عیب یابی وتعمیر دینام پراید چگونه است؟
چگونه فشار لاستیک را چک کنیم؟
۱. لاستیک ها باید خنک باشند.
سازندگان خودرو با فرض سرد بودن لاستیک ها به شما برای اندازه گیری باد لاستیک ها معیار ارائه می کنند. زمانی لاستیک خنک محسوب می شود که وسیله نقلیه به مدت سه ساعت یا بیشتر در سایه پارک شده باشد، یا کمتر از ۲ کیلومتر با سرعت متوسط رانده شده باشد.
۲. فشار توصیه شده توسط سازنده خودرو را بررسی کنید
برای یافتن فشار توصیه شده لاستیک سرد در لاستیک های جلو و عقب خود، به دفترچه راهنمای مالک خود نگاه کنید. اگر نتوانستید دفترچه راهنما ماشین را بیابید، باید آن را از فروشنده خودرو یا سازنده خودرو جست و جو کنید. همچنین می توانید از یک متخصص واجد شرایط در زمینه لاستیک ماشین مشورت بگیرید.
۳. فشار را برای هر لاستیک یادداشت کنید
لاستیک های جلو و عقب ماشین شما به سطح فشارهای مختلفی نیاز دارند، فشار صحیح را با استفاده از فشارسنج برای هر کدام یادداشت کنید تا هنگام حرکت در با وسیله نقلیه خود در حال بررسی فشار باد لاستیک ها گیج نشوید.
۴. فشار لاستیک را با فشارسنج خود چک کنید
از روی یکی از لاستیک های خودرو درپوش سوپاپ را برداشته و بعد از آن فشار سنج را روی میل سوپاپ جاگذاری کنید و به اندازه کافی فشار دهید تا صدای آن ناپدید شود و فشار سنج شما یک عدد را نمایش دهد. شلنگ را روی میل سوپاپ فشار دهید و اهرم را فشار دهید. شما باید جریان هوا را در شلنگ احساس کنید و صدای باد شدن لاستیک را بشنوید. نگه داشتن شیلنگ روی میل سوپاپ می تواند کمی سخت باشد.
با رها کردن اهرم باد، چک کنید که لاستیک ها تا چه اندازه باد شده اند. عدد روی فشارسنج نیز نشان می دهد که آیا فشار هوا کافی است یا خیر. در این مرحله بهتر است لاستیک را کمی بیش از اندازه باد کنید. یادداشت نمودن فشار را برای هر چهار لاستیک تکرار کنید.
اگر انجام این کار برایتان دشوار است یا زمان کافی برای انجام این کار ندارید، برای انجام این مرحله می توانید به یک پمپ بنزین رجوع کنید. همچنین می توانید با تماس با مکانیک سیار مشهد این کار را کم ترین زمان انجام دهید.
۵. لاستیک را با فشار کافی پر کنید
شما می توانید با استفاده از کمپرسور هوا برای پر کردن لاستیک های کم فشار آن ها را باد کنید. بسیاری از کمپرسورهای هوا متفاوت هستند، بنابراین دستورالعمل ها را به دقت بخوانید تا مطمئن شوید که از آن به درستی استفاده می کنید.
اگر در پمپ بنزین از کمپرسور هوا استفاده می کنید، حتما اطمینان حاصل کنید که شلنگ به هر چهار لاستیک می رسد. تعویض را تا زمانی که صدای موتور را بشنوید در دستگاه قرار دهید. با قرار دادن انتهای شلنگ روی میل سوپاپ و فشار دادن اهرم هر لاستیک را می توانید پر کنید.
پس از پر کردن لاستیک های خود، از معیار مناسب خود برای بررسی مجدد فشار لاستیک استفاده کنید. در این مرحله، اگر لاستیک ها را بیش از حد پر کرده باشید، مشکلی به وجود نمی آید زیرا همیشه مقداری هوا از لاستیک ها خارج می شود. توجه کنید که رانندگی با لاستیک های بیش اندازه پر باد اصلا توصیه نمی شود. انجام این کار می تواند منجر به کاهش کشسانی لاستیک ها، سایش زودرس و عدم مقاومت در برابر ضربه شود.
۶. فشار لاستیک را ماهانه چک کنید
مراحل فوق را به صورت یک عادت برای خود در هر ماه تکرار کنید. چک کردن منظم فشار باد لاستیک بهترین راه است برای این که از وجود فشار مناسب درون لاستیک های خودرو خود اطمینان حاصل کنید.نظرات و پرسش های خود را می توانید در بخش نظرات با کارشناسان امداد خودرو مشهد ایران تکنیک در میان بگذارید تا در اسرع وقت پاسخ دهند.
دیدگاه خود را ثبت نمائید