علل عدم روشن شدن خودرو: مشکل باتری یا سایر عوامل؟
یکی از دلایلی که میتواند روز شما را خراب کند، روشن نشدن خودرو شماست. تصور کنید یک روز آفتابی و پرمشغله سوار ماشین خود میشوید. سوییچ را میچرخانید و ناگهان متوجه میشوید که ماشینتان روشن نمیشود. اما علت عدم روشن شدن خودرو چیست؟ آیا میتوانید کاری برای راه اندازی مجدد وسیله نقلیه خود انجام دهید؟ دلایل زیادی برای عدم روشن شدن خودرو وجود دارد. قبل از درخواست کمک، راهکارهایی وجود دارد که میتوانید خودتان بررسی کنید. در ابتدای کار، از قفل نبودن فرمان خودرو مطمئن شوید. اگر فرمان قفل شده است، میتوانید این مشکل رایج را با حرکت دادن فرمان در حین چرخاندن کلید در استارت، برطرف کنید. سپس مشخص میشود که قفل فرمان مانع از استارت زدن خودرو نشده است. امداد خودرو مشهد برای کمک به شما، راهنمای جامعی در مورد علل عدم روشن شدن خودرو را گردآوری کرده است. در ادامه همراه ما باشید.
دلایل روشن نشدن خودرو
ممکن است حتی بعد از اینکه فرمان را چک کردید و مطمئن شدید که بنزین دارید، ماشین شما روشن نشود، در این صورت از دیگر دلایل روشن نشدن خودرو می توان به موارد زیر اشاره کرد.
خالی یا معیوب بودن باتری ماشین
خالی یا معیوب بودن باتری ماشین رایج ترین دلیل روشن نشدن خودرو شما می باشد و دلایل آن میتواند روشن ماندن چراغ ها، مشکل در سیستم الکتریکی یا نگه نداشتن شارژ باتری و در نتیجه تخلیه باتری باشد.
معیوب بودن باتری باعث میشود که ماشین شما روشن نشود. در نتیجه برق خودرو شما به درستی کار نمیکند، به این معنی که برق، رادیو یا تلفن همراه شما شارژ نمیشود. بنابراین پیش از هرکاری باتری خود را چک کنید.
اگر باتری ماشینتان خالی شده، میتوانید ماشین خود را با استفاده از یک ماشین دیگر و کابل اتصال باتری، باتری به باتری کرده و ماشینتان را روشن کنید.
مشکلات سوخت
مشکلات سوخت از دیگر دلایل روشن نشدن خودرو می باشد. ممکن است واضح به نظر برسد، اما اگر خودروی شما روشن نمیشود احتمالا سوخت آن تمام شده است. بطور شگفت آوری یحتمل است که فراموش کنید باک خود را پر کنید، بنابراین میتوانید، قوطی بنزین خود را بیرون بیاورید و برای پرکردن به سمت پمپ بنزین نزدیک خود بروید. همچنین ممکن است پیمانه بنزین شما خراب بوده و لازم باشد ماشین خود را در گاراژ پارک و آن را بررسی کنید.
قفل موتور/ چرخ گیر کرده است
اگر ماشین شما روشن نمیشود ممکن است به این دلیل باشد که نمیتوانید کلید استارت را بچرخانید یا احتمالا قفل فرمان گیر کرده است. دلیل این اتفاق چسبیدن لاستیک جلو به جدول است. برای آزاد کردن آن، چرخ را کمی به سمت دیگر بچرخانید و همزمان سوییچ را با دقت به جلو و عقب بچرخانید تا قفل باز شود. اگر نمیتوانید چرخ را حرکت دهید، پای خود را روی ترمز بگذارید و ترمز دستی را با احتیاط رها کنید و اجازه دهید خودرو کمی از جدول دور شود، سپس دوباره ترمز دستی را فشار دهید و دوباره امتحان کنید.
احتیاط: این کار را فقط در مواقعی انجام دهید که شرایط ایمن باشد - اگر در شیب تند پارک کرده اید از انجام این کار خودداری کنید.
موتور معیوب
ممکن است اشکال از موتور باشد. یک موتور الکتریکی که به باتری خودروی شما متصل است و هنگامیکه سوییچ را میچرخانید، موتور را به حرکت در می آورد. ممکن است باتری به طور کامل شارژ شده باشد، اما هنگامی که میخواهید موتور را روشن کنید صدای بلندی میشنوید، این یک علامت است که استارت ماشین خراب است یا یک خطای سیم کشی الکتریکی وجود دارد که نیاز به بررسی و تعمیر دارد.
بیشتر بخوانید: راهنمای جامع مراحل پنچرگیری ماشین+ نکات لازم
ایموبلایزر یا سیستم امنیتی
گاهی اوقات، مشکل از سیستم امنیتی خودروی شماست که باعث توقف موتور میشود. اگر ایموبلایزر نتواند کلید شما را تشخیص دهد، موتور شما اصلا روشن نمیشود. ممکن است یک باتری خالی در سوییچ باشد که سیگنال را ضعیف میکند. این موضوع نشانگر این است که قفل مرکزی کار نمیکند. سعی کنید باتری را تعویض کنید. اگر تعویض باتری شدنی نیست، سعی کنید سوییچ را روی دکمه شروع نگه دارید و همزمان دکمه استارت را فشار دهید. اگر دکمه استارت در مدل شما وجود ندارد، در حالی که کلید را می چرخانید، سوییچ را خیلی نزدیک به استارت نگه دارید. همچنین میتوانید یک کلید یدکی را امتحان کنید، اما اگر موتور آن را تشخیص ندهد، ممکن است بتوانید آنرا دوباره به صورت دستی تنظیم کنید. برای جزئیات بیشتر، دفترچه راهنمای خود را بررسی کنید. در صورت عدم موفقیت، ممکن است لازم باشد برای کمک با کمپانی خودرو خود تماس بگیرید.
لبریز بودن موتور
به دلیل سیستم های تزریق سوخت که در حال حاضر برای انواع خودروهای مدرن نصب شده است، احتمال لبریز بودن موتور خودرو بسیار کم می باشد. لبریز بودن موتور به این معنی است که سوخت بیش از حد در موتور وجود دارد و هوای کافی در موتور موجود نیست. این اتفاق معمولاً در موتورهای سرد اتفاق می افتد. زمانیکه خودرو خود را فقط چند متر حرکت میدهید، موتور را خاموش می کنید و دوباره آنرا روشن میکنید. به عنوان مثال، داخل یا خارج بردن ماشین از گاراژ. اگر فکر میکنید ممکن است موتور پر باشد، سعی کنید پدال گاز را روی زمین فشار دهید درحالیکه موتور برای چند ثانیه روشن است. سعی نکنید بیش از چند ثانیه استارت بزنید زیرا ممکن است باتری صاف شود یا موتور استارت آسیب ببیند. سعی کنید بعد از انجام این کار به موتور استراحت دهید.
مسدود شدن یا گرفتگی فیلتر بنزین
مسدود شدن یا گرفتگی فیلتر بنزین به این معنی است که بنزین یا گازوئیل به موتور نمیرسند و موتور شما نمیتواند سوخت مورد نیاز برای روشن شدن را بسوزاند. اگر فیلتر بنزین شما گرفته باشد مشخص نمیشود. به عنوان یک قانون کلی باید هر ۴۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰۰ کیلومتر تعویض شود، بنابراین مطمئن شوید که با تعویض فیلتر، از بروز مشکل جلوگیری کنید.
جمع بندی
بسته به دلایل روشن نشدن خودروی شما، ممکن است بتوانید خودتان یا همراهتان مشکل را برطرف کنید. با این حال، رفع برخی از مشکلات چندان آسان نیست، مانند قطعات معیوب، الکترونیک، خرابی مکانیکی که در لیست بالا بیان نشده اند. در این مواقع، ممکن است بخواهید از یک مکانیک مورد اعتماد استفاده کنید یا یک تعمیرگاه نزدیک را پیدا کنید که تضمینی برای ارائه کار با کیفیت و خدمات استثنایی به مشتریان باشد و به شما آرامش کامل بدهد. برای سهولت کار خود می توانید با مکانیک سیار مشهد تماس بگیرید. همکاران ما در سریعترین زمان ممکن برای حل مشکل شما در محل حضور پیدا می کنند.
دیدگاه خود را ثبت نمائید