راهنمای تنظیم صحیح صندلی و فرمان خودرو
تنظیم صندلی و فرمان خودرو به شکل صحیح، پیش از شروع رانندگی به نظر امری بدیهی به شمار می آید اما با این حال بسیاری از اهمیت آن بی اطلاع اند. باید بدانید که صحیح قرار گرفتن بدن پشت فرمان ماشین و تنظیم اصولی صندلی موضوعی بسیار مهم برای هر راننده می باشد. کمردرد از دردهای شایعی است که از هر پنج نفر، چهار نفر آن را تجربه می کنند و نحوه نشستن به صورت صحیح می تواند به طور چشمگیری از کمر درد جلوگیری یا آن را کنترل کند. اطمینان از صحیح بودن وضعیت صندلی و فرمان در خودرو نه تنها باعث احساس راحتی راننده می شود بلکه از سلامتی او محافظ می کند و از بروز تصادفات جلوگیری می کند. پس از تنظیم صندلی، نوبت آن است که برای تنظیم فرمان خودرو هم وقت بگذارید. در غیر این صورت وضعیت بدنی شما هنگام رانندگی موجب بروز مشکلاتی مثل ناتوانی در کنترل خودرو می گردد. هدف از ارائه این مقاله توسط امداد خودرو مشهد آگاهی از نحوه قرار گرفتن وضعیت بدنی صحیح هنگام رانندگی می باشد. همراه ما باشید.
نحوه قرار گرفتن وضعیت بدنی صحیح هنگام رانندگی
وضعیت بدنی صحیح هنگام رانندگی از عوامل مهمی می باشد که به کاهش خستگی و افزایش ایمنی در جاده کمک می کند. در ادامه به نحوه قرار گرفتن وضعیت بدنی صحیح هنگام رانندگی می پردازیم:
نشستن راحت و صحیح بر روی صندلی
نشستن در صندلی رانندگی به گونهای که پشتی و تکیه گاه شما راحت باشد، بسیار مهم است. پشتی صندلی باید به شکلی تنظیم شده باشد که کمر و ستون فقرات شما را پشتیبانی کند و از زانوها تا باسنتان حدوداً زاویه ۹۰ درجه داشته باشد. پاهای شما باید به طور کامل به زمین برسند و روی پدالها قرار گیرند.
فاصله مناسب از فرمان و پدالها
فاصله شما از فرمان و پدالها باید مناسب باشد. دستهای شما باید به راحتی بتوانند به فرمان دسترسی داشته باشند و بازوهایتان به صورت کشیده نباشند. همچنین، باید به پدالها به راحتی دسترسی داشته باشید بدون اینکه نیاز به خم کردن زیاد پایها یا بلند کردن آنها داشته باشید. پاشنه راست شما باید روی کف خودرو بین پدال گاز و ترمز قرار گیرد. پای شما باید بتواند بدون اینکه از زمین بلند شود بین پدال گاز و ترمز بچرخد. پاشنه چپ شما باید در کف ماشین در نزدیکی کلاچ گذاشته شود.
نکات مهم در تنظیم صندلی و فرمان خودرو هنگام رانندگی
تنظیم صحیح صندلی و فرمان خودرو بسیار مهم می باشد تا رانندگی راحت و ایمنی داشته باشید. در ادامه به نکاتی برای تنظیم صندلی و فرمان خودرو هنگام رانندگی اشاره می کنیم.
تنظیم صحیح فرمان هنگام رانندگی
اکثر وسایل نقلیه مدرن دارای تنظیمات متعددی برای فرمان هستند که برای بازکردن ایمن ایربگ ها(کیسه های هوا) بسیار مهم است. چرخ های فرمان معمولاً می توانند به سمت بالا و پایین و همچنین داخل و خارج تنظیم شوند. فرمان باید به صورتی تنظیم شود که دید شما را نسبت به ابزارهایی مثل سرعت سنج و چراغ بنزین مسدود نکند. در شرایط ایده آل فرمان باید رو به روی قفسه سینه شما قرار گیرد و به اندازه یک صفحه A4 بین شما و فرمان فاصله باشد. در صورت به هم خوردن این فاصله احتمال ایجاد خطر بیشتر می شود و باز شدن کیسه های هوا در هنگام تصادف مختل می گردد.
حرکت صحیح چشمها در جهت جاده هنگام رانندگی
هنگام رانندگی، چشمهایتان باید بیشتر به جلو و به سمت جاده متمرکز باشند تا اطلاعات لازم از محیط جلویی به درستی دریافت کنید. جلوتر از خود را نیز مشاهده کنید تا به طور موثر از تغییرات در ترافیک و مسائل ایمنی مطلع شوید.
استفاده صحیح از کمربند ایمنی
حواستان باشد هیچ گونه پیچ و تاب یا گره نباید در کمربند وجود داشته باشد. همچنین از آزاد بودن و محکم بودن آن اطمینان حاصل کنید. کمربندهای ایمنی طوری طراحی شده اند که نقاطی از بدن را پوشش می دهند که بدن را کاملا در جای خود حفظ می کنند. ارتفاع کمربند ایمنی را می توان در اکثر خودروها تنظیم کرد. تنظیم کننده کمربند ایمنی تقریباً موازی با گوش شما در قسمت بغل در ماشین قرار دارد.
بیشتر بخوانید: آشنایی با سیستم ترمز خودرو-رفع عیوب آن
پشتیبانی سر در صندلی ماشین
صندلی ماشین در قسمت سر به گونه ای طراحی شده که صورت وجود یک ضربه ناگهانی، باعث کاهش آسیب گردن و سر می گردد. همچنین صندلی باید به گونه ای طراحی شود که به گردن شما(ستون فقرات) کمترین آسیب وارد شود.
در کل، هدف اصلی این است که در وضعیتی راحت و مناسب قرار گیرید تا کیفیت رانندگی خود را بهبود بخشید و در عین حال ایمنی خود و دیگران را حفظ کنید.
سخن آخر
مواردی که برایتان ذکر کردیم ممکن است در یک نگاه بسیار بدیهی به نظر برسند اما نقش بسیار کلیدی در راحتی و امنیت شما ایفا می کنند. اگر در اجرای هر کدام مشکل داشتید می توانید به راحتی با همکاران ما در مکانیک سیار مشهد تماس بگیرید تا در کمترین زمان به یاری شما بیایند.
دیدگاه خود را ثبت نمائید